Η πλειοψηφία των εφήβων χρησιμοποιούν κάποια μέθοδο αποτρίχωσης, αλλά ποιο από τα άτομα που έχουν ήδη κάνει αποτρίχωση με laser alexandrite θα την αντάλλασσε με οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες;
Από τη γέννηση του ο άνθρωπος φέρει τους τριχικούς θυλάκους που θα έχει σε όλη του τη ζωή. Κατά την εφηβεία, ως αποτέλεσμα της επίδρασης των ορμονών, ορισμένοι από αυτούς τους θυλάκους ωριμάζουν και παράγουν τις χαρακτηριστικές τρίχες (σκληρές, περισσότερο έγχρωμες, παχύτερες) σε κάποιες περιοχές, όπως στη γεννητική περιοχή, τη μασχαλιαία χώρα, τα πόδια, αλλά και σε ιδιαίτερες περιοχές ανάλογα με το φύλο, όπως στο γένειο, στην πλάτη για τους άνδρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε για κληρονομικούς λόγους, είτε λόγω άλλων καταστάσεων υγείας, μπορεί να παρατηρηθεί αυξημένη τριχοφυΐα και σε γυναίκες σε θέσεις, όμως, στις οποίες κανονικά δεν αναμένεται να υπάρχει.
Όταν ξεκινήσει η τριχοφυΐα να γίνεται ορατή, τότε για αισθητικούς κυρίως, για πρακτικούς κάποιες φορές, αλλά και σπάνια για ιατρικούς λόγους, το άτομο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνει. Περίπου από την εφηβεία κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το laser ως μέθοδο αποτρίχωσης.
Η αποτρίχωση με laser Alexandrite αποτελεί μία πολύ ασφαλή, αποτελεσματική και ξεκούραστη μέθοδο αποτρίχωσης. Πάντοτε, πριν την έναρξη των συνεδριών, η δερματολόγος λαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ατόμου που ενδιαφέρεται και έπειτα γίνεται μία εκτίμηση της τριχοφυΐας του (έκταση, χρώμα τρίχας, πυκνότητα τριχών, περιοχές που πρόκειται να αντιμετωπιστούν). Έπειτα, η δερματολόγος ενημερώνει αναλυτικά το άτομο που επιθυμεί την αποτρίχωση, σχετικά με τη διαδικασία, το στόχο, τη μετέπειτα περιποίηση. Αλλά, επίσης όταν αλλάξουν κάποια από τα δεδομένα (ηλιοέκθεση, έναρξη θεραπείας, όταν προκύπτει θέμα υγείας) η δερματολόγος επανεξετάζει το άτομο και ανάλογα συνεχίζεται ή τροποποιείται η συνεδρία της αποτρίχωσης.
Για την πρώτη συνεδρία αποτρίχωσης, το άτομο πρέπει να ξυριστεί 2 ημέρες πριν. Έπειτα, οι συνεδρίες συνεχίζονται ανά διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την τριχοφυΐα του ατόμου και την απάντηση που έχει στη θεραπεία. Όσο οι συνεδρίες προχωράνε, τόσο τα μεσοδιαστήματα μεταξύ τους μεγαλώνουν και οι τρίχες (υφή, πυκνότητα) αλλάζουν. Οι θύλακες των τριχών είναι λιγότερο εμφανείς και για αυτό η υφή του δέρματος είναι πολύ ομοιόμορφη και η επιδερμίδα φωτεινή.
Ανάλογα με τις περιοχές αποτρίχωσης παρατηρείται διαφορετικό αποτέλεσμα στην αποτρίχωση, ακόμα και στο ίδιο το άτομο, πόσο μάλλον τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και έτσι το άτομο, όποιος και αν είναι ο λόγος που τον οδήγησε στην αποτρίχωση με laser alexandrite, ικανοποιείται τόσο από την εικόνα που αποκτά τελικά η υπό θεραπεία περιοχή, όσο και από το ότι δε θα εμφανίζει πιθανές συχνές φλεγμονές στα σημεία έκφυσης των τριχών. Δεν είναι τυχαίο που άτομα που έχουν ολοκληρώσει με τις συνεδρίες αποτρίχωσης, ξεχνούν πώς είναι να έχει κάποιος τρίχες!